Bel mij: 06 1050 1958

Historische Waterpompen

Wat een mooie geste om uw historische waterpomp weer tot leverancier van vers drinkwater te maken voor bezoekers! Bij historische dorps- en stadswaterpompen zult u niet zo snel een verband leggen met de meest moderne technologie. Toch is dat precies waar Nico van Eeten, als gepassioneerd ‘Partner of Men’s Tradition’ over nagedacht heeft bij het ontwikkelen van zijn technologische vernieuwing: ‘smart pumps’. Hiermee kunnen wij een ‘vergeten’ historisch monument weer tot leven wekken. Zou het niet prachtig zijn als deze monumentale pareltjes weer fris en helder drinkwater kunnen leveren, zodat toeristen en inwoners kennis gaan nemen van hun bewogen historie, maar ook hun flesje kunnen vullen met zuiver water?

Slimme technologie met nieuwe sensortechniek

Nico van Eeten heeft een slimme technologie ontwikkeld om uw historische waterpomp weer functioneel te maken. De waterpomp wordt voorzien van de meest moderne (sensor)techniek met KIWA-keur om uw bezoekers vers drinkwater aan te bieden. Door hergebruik van hun flesjes werken we ook mee aan duurzaamheid. In America (Limburg) hebben we recent zo’n pomp geïnstalleerd. Deze techniek heeft vele voordelen; de kwaliteit van het drinkwater is gewaarborgd door dagelijkse geautomatiseerde spoeling, er zitten geen bewegende delen meer in de pomp en is mede daardoor ook vandaalbestendig. Deze pomp heeft tevens een contactloze infrarood bediening en wordt officieel voorzien van een logo “Drinkwatertappunt”.

Diverse, betaalbare mogelijkheden voor een historische waterpomp

De prijs voor inbouw en instandhouding van deze ‘smart pump techology’ is afhankelijk van de aanwezige infrastructuur, maar is zeker betaalbaar. Zeker omdat een dure restauratie van de pomp niet nodig is. Door het ontbreken van bewegende delen is het ook als vandalismebestendig te bestempelen. Nico van Eeten biedt deze service ook aan als een all-in pakketprijs, waarbij gedurende een vooraf besproken periode in termijnen wordt betaald. Na deze periode wordt de installatie automatisch uw eigendom.

Interesse naar de mogelijkheden voor uw historische waterpomp? Neem contact op met Nico van Eeten en vraag naar de mogelijkheden en gunstige voorwaarden om uw monument of replica weer ‘tot leven’ te brengen. Kijk op onze pagina projecten voor mooie voorbeelden of download hieronder de brochure.

Erfgoed beleven? Geef uw historische waterpomp een stem!

Want onze passie gaat verder dan alleen onderhoud en restauratie. Wij zorgen niet alleen dat onze monumenten te zien zijn, maar ook te voelen, te ruiken, te beleven en te beluisteren! Dat doen we met mooie luisterzuilen, die uw monument weer een stem geven. Daarnaast verzorgen we ook groeps-arrangementen om ons erfgoed van heel dichtbij te kunnen voelen en beleven. Kijk eens naar de mogelijkheden op www.erfgoed-beleving.nl