Bel mij: 06 1050 1958

Restauratie & drinkwatervoorziening van Gogh-pomp te Zundert.

De gemeente Zundert heeft het Marktplein heringericht. De historische dorpspomp tegenover het geboortehuis van Vincent van Gogh is hierbij een kwartslag gedraaid, schoongemaakt en weer functioneel gemaakt, door de pomp te voorzien van veilig drinkwater d.m.v. sensor techniek.

De pomp is volledig uit elkaar gehaald en afgevoerd voor schoonmaakwerkzaamheden en aanpassingen ten behoeve van haar toekomstige functie als drinkwaterleverancier. Tijdens de afwezigheid zijn de infra voorzieningen zoals water en elektra aangelegd en bij terugkomst van de pomp is deze meteen aangesloten op het leidingwater. In overleg met de heemkundige kring van Zundert is er een informatiebord geplaatst met het “verhaal van de pomp”.

Het resultaat is een mooie en functionele drinkwatervoorziening centraal in het dorp van Vincent van Gogh in een “oud jasje”. De vele toeristen, maar ook de bewoners en postbodes weten de weg naar de pomp te vinden en vaak wordt er weer gebuurt bij de pomp.

Projectleider Wim Roijackers van de gemeente Zundert is erg in zijn nopjes met de “herboren” waterpomp op de markt. Het jaarlijkse onderhoud is ondergebracht bij Erfgoed-onderhoud/Nico van Eeten, die ook de volledige ombouw en schoonmaak heeft uitgevoerd.